Novi početak-13.emisija

Trinaesta epizoda TV serijala i nacionalnog projekta "Novi početak" posvećena je Radi Jevđić, samohranoj majci iz Novog Sada.

Za učešće u emiisiji, prijavila se zbog svoje nezavidne finansijske situacije. Radi dva posla, živi kao podstanar u malom stanu, odgaja dvoje dece. Radin suprug je poginuo nedavno, što je ostavilo dubok trag na celu porodicu. Nastavila je da smaostalno brine kako o svojoj deci, tako i o svojim razvedenim roditeljima. Rastrzana u velikom gradu donosi odluku da promeni život iz korena. U tome će joj pomoći voditeljka Marija Veljković, koja je uz pomoć stručnjaka okupljenih oko projekta "Novi početak" pronašla tri porodična objekta u Banatu, gde bi Rada mogla da započne novi život. Uz pomoć rođene sestre (koja joj je jedina podrška), Rada je izabrala je kuću na teritoriji opštine Titel.

Nakon dodele sredstava od strane ministarstva za brigu o selu, Rada je napustila posao koji je radila u Novom Sadu i preselila se u selo Lok. Potom su usledila brojna prijatna iznenađenja, koja joj je Marija sa timom pripremila: u dvorištu joj je podignut veliki plastenik a stiglo je i preko 1000 sadnica različitog sezonskog cveća jer je Rada izrazila želju da joj to bude novo zanimanje. A da bi plasman biljaka bio još uspešniji, tim emisije "Novi početak" pobrinuo se i oko prostora za prodaju Radinog cveća. Tako je, zahvaljujući dobročinstvu i solidarnosti, još jedna porodica uz podršku tima serijala "Novi početak" dobila šansu za novi početak i sve uslove za mnogo vedriji, sigurniji i lepši život, u novoj sredini.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво