Oko magazin-1.7.2020. Nad Kraljevom živa vatra seva- od koalicije do rata četnika i partizana

Ko su bili dva Dražina momka: Sima Uzelac i Jovan Deroko i da li ova pesma danas ujedinjuje ili razjedinjuje?

Ni pevanje poznate pesme Nad Kraljevom živa vatra seva u finišu kampanje nije pomoglo Sergeju Trifunoviću i Pokretu slobodnih građana da se domognu cenzusa i to su ostali toliko ispod da im ni današnji ponovljeni izbori ne znače ništa. Inače, ova pesma čula se i na svadbi ćerke crnogorskog premijera Duška Markovića pa se nedeljama posle tražila veza između sadašnjeg DPS-a i ondašnjih četnika. Međutim, ni poznati beogradski glumac, ni podgorički političar verovatno nisu znali o čemu zapravo govori pesma Nad Kralejvom živa vatra seva. Ko su bili dva Dražina momka: Sima Uzelac i Jovan Deroko i da li ova pesma danas ujedinjuje ili razjedinjuje?

Posle vesti da je ćerka čuvenog ratnog hirurga Miodraga Lazića podnela prijavu zbog nepravilnosti u lečenju njenog oca, Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je obavljena vanredna kontrola u Kliničkom centru u Nišu i da nije bilo propusta. Naređena je vanredna spoljna provera kvaliteta stručnog rada te ustanove. Doktor Lazić preminuo je 14. aprila od posledica koronavirusa. Nišlije i borci Republike Srpske ponovo su nas ovog vikenda podsetili ko je bio Dr Laza. Na vidovdanskoj akademiji posthumno je odlikovan najvišim priznanjem niške eparhije.

Nekada je Srbija bila rukometna velesila koja je u Španiju izvozila igrače i trenere. Danas je Španija evropski šampion a Srbija već osam godina beleži veoma loše rezultate. Na poslednjem Evropskom prvenstvu izgubili smo sve mečeve a najbolji igrač Lige šampiona Petar Nenadić nije igrao za nacionalnu selekciju. Kao odgovor na ovaj i ne samo ovaj neuspeh angažovali smo novog selektora i to Španca. Ko je Toni Đerona i šta će on doneti srpskom rukometu?

Urednik emisije: Gorislav Papić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво