Novi početak-8.emisija

U osmom izdanju humanitarnog TV serijala "Novi početak", upoznaćemo porodicu Lakić, Nikolu i Tijanu Lakić. Tokom snimanja epizode posvećene njima, porodica se na opštu radost - proširila za još jednog člana...

Nikola Lakić je kao dvogodišnje dete bio deo izbegličke kolone nakon akcije "Oluja", dok je njegova supruga Tijana pretrpela pogrom sa Kosova i Metohije 1999. godine. Ovo dvoje mladih, sudbina je spojila u kolektivu u kom su oboje radili - u jednom beogradskom supermarketu. Ljubav se rodila, a ubrzo su odlučili i da se venčaju.

Nastanili su se u Obrenovcu ali nakon što su ih pre osam godina zadesile poplave, bili su prinuđeni na seobu...

Uz pomoć emisije "Novi početak" i podršku Ministarstva za brigu o selu (koje je raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji),  potražili smo adekvatnu kuću u okviru opštine Šid, u kojoj će se naseliti ova porodica.
Voditeljka Marija Veljković je i ovoga puta pronašla stručnjaka za nekretnine, za pomoć pri odabiru adekvatnih kuća od kojih su Lakići odabrali onu u kojoj će započeti novi, bolji život. 
I to nije sve - da bi im život na selu bio lakši i finansijski stabilniji, od ekipe emisije na poklon su dobili i zasade šljiva, kazan za pečenje rakije i traktor.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво