Put u budućnost, u potrazi za razlogom slike 2C-Spomenici

Druga sezona serije „Put u budućnost" postavlja mnoštvo pitanja u ime umetnosti - koja više nije samo slika ili skulptura, ona izlazi iz zadatih medija, širi se u reč, objekat, film, telo.

U traganju za odgovorima, krećemo se, kao i prošlog puta zamišljenom podzemnom železnicom, izlazimo iz nje na najneobičnijim mestima, srećemo umetnike, prolaznike, eksperte i ljubitelje koji nam pomažu da razumemo neobični novi svet umetnosti druge polovine prošlog veka.

Veliki prasak emigracija, pada Zida, nestanka slike, turbulencija i Istoka i Zapada, zgusnute atmosfere Beograda, Jugoslavije i Evrope koje će doneti nove ratove. Pobunjeni umetnik postaje izbegli umetnik, vizuelno se pomera ka cerebralnom, a celokupna umetnost postaje, više nego ikad, nemirna, kritična i pobunjena.

Putujemo od Beograda do Jasenovca, Kozare, Berlina, plaža Njujorka, od ruske moderne izbegličke literature do Lajbaha, od SKC-a do Gorki teatra, razgovaramo sa Bracom Dimitrijevićem, Rašom Todosijevićem, Marinom Abramović, DeStilom Markovićem i mnogih poznatim istoričararima umetnosti, putnicima, prijateljima i modelima. Otići ćemo do Tokija, vratićemo se u klub Akademija, u Beogradu.

Autor Boris Miljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво