Sportska budućnost Srbije- Petar Vefić gimnastika

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. ostvario je zapažen rezultat: u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.

Prošle godine je na međunarodnom turniru u Turskoj pobedio u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.
Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije "Partizan" i juniorske reprezentacije Srbije. Učenik je Tehničke škole "Nikola Tesla" u Kostolcu.

Autor emisije: Bojana Šumonja
Reditelj: Predrag Sinđelić
Proizvedeno 2017. godine

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво