Srpske sportske legende-Igor Rakočević

U zemlji koja se oduvek ponosila uspesima košarkaša, dečaci koji su maštali da budu kao oni ili još bolji, imali su težak put, jer zadatak pred njima nije bio lak. Igor Rakočević je željene visine dotakao kao iz šale.

Nekadašnji bek Crvene zvezde, Budućnosti, Minesote, Pamese, Real Madrida, Taukeramike, Efes Pilsena i Montepaskija osvojio je Evropu i svet, trajno se uselio u srca navijača Crvene zvezde i bio važan šraf u uspesima reprezentacije.

Uz ime Igor Rakočević uvek je stajao epitet najbolji - tri puta najbolji strelac Evro lige, najbolji i najkorisniji igrač final fora Jadranske lige, najbolji strelac i član najbolje petorke super lige, MVP Evropskog prvenstva do 22 godine, učesnik OI star utakmice u prvenstvu Turske.

Košarku je počeo da igra u Crvenoj zvezdi. Sa 16 godina već je pokazao kakvim talentom raspolaže pošto je u prvoj sezoni, na 33 utakmice, postigao 66 poena. U klub sa malog Kalemegdana vraćao se još dva puta u karijeri i Zvezda je pod njegovim vođstvom uvek osvajala titule.

Za seniorsku reprezentaciju debitovao je 1999, ali nije bio deo tima koji je iste godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Dve godine kasnije, na šampionatu starog kontinenta u Turskoj osvojio je prvu zlatnu medalju. Drugom se okitio na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu 2002. godine.

Autor i urednik emisije: Dobrosav Gajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво