Читај ми!

Ostavi sve i čitaj-Filip David

Šta je zlo i može li se definisati, u kojoj meri je istorija rezultat straha, možemo li govoriti o jevrejskoj književnosti, i kakva je knjiga koju piše čitavog života, pitanja su na koja u ovom izdanju emisije "Ostavi sve i čitaj" pokušava da odgovori Filip David.

Dugogodišnji urednik Dramskog programa Televizije Beograd, osnivač Nezavisnih pisaca i Beogradskog kruga, član Grupe 99, profesor na FDU i pisac, odnedavno i dobitnik Ninove nagrade, najkredibilnijeg književnog priznanja kod nas, Filip David podseća na Danila Kiša, Borislava Pekića i Mirka Kovača, „poslednje dinosauruse istinske vere u snagu reči i moć književnosti". Upozorava na zloupotrebu reči i njihovo obesmišljavanje, veliku produkciju bezvrednih knjiga i činjenicu da sve ostaje negde zabeleženo.
„Knjiga je od prvog trenutka bila moja velika ljubav i ja sam ubeđen da svako ko je veliki čitalac i ko voli knjigu i čita puno, pre ili kasnije dobija želju da bude i pisac. Tako da su knjiga i pisanje bili moja sudbina", kaže između ostalog za emisiju Ostavi sve i čitaj Filip David.
Autorka i urednica emisije: Gorica Zarić Jovanović
Proizvedeno: 2015. godine

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво