Читај ми!

Kvadratura kruga-pas Bari i pirinčana polja

Bari je pas koji je prošao obuku za spasavanje ljudi iz ruševina nakon zemljotresa, a obučen je i za spasioca na vodi. U toj ulozi se već dokazao na jezeru u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Bari je naučio i mnogo više od toga.

Bari, ugasiće nam se vatra, idi donesi drva! Bari za dvadeset sekundi stiže i odlaže drvo kraj kazana u kome se peče rakija. Bari, ožedneo sam kraj ovog kazana, idi i donesi mi jedno pivo, Zaječarsko, izdaje novu komandu njegov vlasnik Miladin Mitrović. Bari se poslušno vraća sa flašom piva u ustima, a potom po nalogu svog gazde, za snimatelja donosi koka-kolu, a za tonca fantu. U tom trenutku zazvoni mobilni telefon na stolu i Bariju gazda naređuje da odnese telefon gazdarici koja je u restoranu. Bari izvršava i tu komandu i potom se vraća do svog gazde koji ga nagrađuje za trud granulama.

Druga priča u novom izdanju Kvadrature kruga govori o jednom od najtežih poslova u poljoprivredi, a to je uzgoj pirinča. Od setve do žetve, a to je period od šest meseci proizvođači pirinča provedu više od mesec dana u vodi do kolena.

Ekipa Kvadrature kruga provela je dva dana sa makedonskim orizarima u Kočanima da bi zabeležili kroz šta sve prođe zrno pirinča pre nego što stigne na naše trpeze.

Urednik emisije: Branko Stanković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво