Читај ми!

Sportska budućnost Srbije: Nikola Stevanović

Skijaški skokovi uživaju nesumnjivu popularnost među ljubiteljima zimskih sportova i u Srbiji, ali takmičara u ovoj disciplini kod nas nema. Zato Nikola Stevanović (16) srednjoškolac iz Smedereva zaslužuje pažnju medija jer je, za sada, jedini.

Prvi je interesovanje za ovaj sport pokazao Nenad Stevanović, Nikolin otac, koji je u svom sinu video nadarenost za skokove a u sebi potencijal da savlada i trenerski zanat. Od samog početka njihovog zajedničkog bavljenja skijaškim skokovima uspostavili su saradnju sa slovenačkim klubovima i stručnjacima koji su, još u vreme zajedničke države, bili nosioci najvećih uspeha jugoslovenske skijaške reprezentacije.

Nikolini prvi nastupi i mali, ali dragoceni rezultati nastali su u Sloveniji.Od "letova" dugih sedam metara koje je postizao kao predskakač na 15-metarskim skakaonicama 2014. godine, već naredne je u zvaničnoj konkurenciji sa slovenačkim vršnjacima dogurao do skokova od preko 17 metara.

Najbolji plasman, treće mesto, ostvario je prošlog maja na međunarodnom takmičenju Jablance skokom od 22,5m, a lični rekord - 41 i po metar - postigao je u julu 2017. na Planici.
Od 2015. godine Nikola je član skijaškog kluba Ljubno gde mu je trener Tomaž Murko. Planira da se na jesen sa ocem preseli u ovo malo mesto kraj Velenja, upiše sportsku gimnaziju i ozbiljnije nastavi sa treninzima. Do tada, kondiciju održava trenirajući košarku.

Autorka Bojana Šumonja

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво