Oko magazin28.4.2020. Vreme kada se igrao fudbal a bikovi i Formula 1. jurili Beogradom

U vreme korona virusa gotovo da nema sporta, pa nema ni fudbala. Teško to pada ljudima na jugu Srbije, koji su navikli na svoje lokalne derbije. Jedan od takvih derbija je onaj između klubova u Gornjoj Vrežini i Lalincu. Meštani tih sela tvrde da za njih nema većeg događaja od tog fudbalskog derbija. U emisiji pogledajte zašto.

Beograđani su samo jednom u istoriji imali priliku da gledaju koridu. Godine 1971. čuveni matador Luis Migel Domingin, prijatelj Ernesta Hemingveja i Ave Gardner, Jugoslaviji je prikazao autentičnu špansku koridu. Beogradska publika uživala je u spektaklu, ali ne i u ubijanju bikova, pa je veliki matador ispraćen zvižducima. Pogledajte priču o događaju sa Tašmajdana od pre pola veka.

Kao i za bikove na Tašmajdanu, danas neverovatno zvuči i naslov „trka formule 1 u Beogradu". Međutim, i to se desilo, jednom pre 80 godina. Dok je u Poljskoj 1939. počinjao Drugi svetski rat, oko Kalemegdana su kružili tadašnji bolidi formule 1. Trka je organizovana u čast 16. rođendana mladog kralja Petra Drugog Karađorđevića. U Oko magazinu pogledajte priču o beogradskom Gran priju i Srbiji toga vremena.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво