TV Lica- Petar Peca Popović

Da li je istina da je bio predsednikov predsednik? Kako je učestvovao u stvaranju akcije Mir brate mir? Kako mu je Davorin Popović ostavljao šampanjac na vratima kasarne u Sinju? Zašto je predložio da založi kuću da bi Samanta Foks izdala ploču?

Na ova i druga pitanja odgovara Petar Popović. Novinar, a odnedavno i pisac prve i jedine knjige kako sam kaže, dočekao je Tanju Petrenek u svojoj kući na Dedinju.Uz priču o tome kako je jedan od retkih koga su na rukama doneli u taj elitni kraj, o domu u kome je odrastao, o renoviranju i istrajnosti da dom sačuva, Peca govori i o prijateljstvima koja brižljivo neguje, o tome zašto će na svojoj kapiji postaviti ploču.

U kući preko puta je odrastao Milan Mladenović .Jedan od prijatelja o kome govori je i Brajan Rašić, oficijelni fotograf Dejvida Bouvija i Pecin kum koga je dočekao na aerodromu.

Put ka gradu vodio je pored štamparije odakle je uzeo prve primerke svoje knjige «Rokopisi», a zatim je prošetao krajem, pored Topčiderske noći i crkve. Dan je završen na promociji knjige kojoj je prisustvovalo više od 400 ljudi, posvedočivši i na taj način kakav je trag Pecina rokenrol misija ostavila u našoj zemlji.

Autorka: Tanja Peternek Aleksić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво