TV lica- Rale Zelenović

Kako na adresu Kinoteke stiže pošta na kojoj samo piše Radoslav Zelenović? Kako su otkrili freske na zidu ispod grbova? Da li je tačno da je zgrada Kinoteke bila predviđena za prodavnicu firmirane garderobe? Kako izgleda kada zajedno gledaju fudbal reditelj Goran Marković, kompozitor Zoran Simjanović i on?

Početak emisije snimljen je u Uzun Mirkovoj kada su kinotečani, kako ih zove Rale Zelenović, imali priliku da vide obnovljeno zdanje Kinoteke. Nekada poplavljena zapuštena zgrada, tog dana je bila mesto na kome su se okupile zvezde eks-Ju kinematografije, političari i brojni filmski radnici.

Prilika za opušten razgovor bila je tek narednog dana na Kosmaju, gde su Rale i njegova supruga Vesna dočekali ekipu. Bila je to prilika za razgovor o slavnim ličnostima koje su bile na Kosmaju, o Liv Ulman koja je primetila da njihove mačke i psi žive zajedno zbog posebne mikroklime, o Vendersu, ali i posebno dirljiva priča o velikom prijateljstvu sa Tomislavom Karađorđevićem i o poslednjem susretu trideset sati pre njegove smrti.

AutorKA Tatjana Peternek Aleksić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво