TV Lica- Dr. Danica Grujičić

Intervju sa gošćom emisije "TV lica kao sav normalan svet" počeo je na "Teletonu" kada su naši gledaoci još jednom pokazali veliku humanost, ali i želju da razgovaraju baš sa profesorkom dr Danicom Grujičić pokazujući još jednom da je ona osim što je poznati neurohirug i poznato TV lice.

Uz niz priča iz svakodnevne prakse o pacijentima koje sreće, koji su dobro i koji sa njom dele neke lepe trenutke iz života posle operacije, govorila je i o teškim scenama koje ne može da zaboravi, ali i o hrabrosti roditelja čija vera i odlučnost su važna spona sa lekarskim timom kao i o ljubavi prema profesiji koja joj ispunjava život.

Nastavak snimanja bio je na dodeli Nagrada grada Beograda gde je Danica Grujičić bila dobitnica za doprinos medicine. U njenom danu nema mnogo vremena za slavlje, pa je odmah posle dodele otišla kod roditelja koji su joj čestitali uz zanimljivu priču o odrastanju, o tome kako je izgledao prelazak iz Beograda u Moskvu, o fondaciji koju je osnovala da pomogne mladim ljudima, o studentima i njenom nastojanju da dobiju šansu i ostanu u zemlji.
Gledaoci će imati priliku da vide uobičajen radni dan na Neurohirurgiji Kliničkog centra, da vide profesorkine mlade saradnike, da čuju nadimke koje ima, a koji oslikavaju njen temperament i energiju i da vide pripreme za operaciju od koje ne može ništa da je odvoji pa ni prelom noge jer je u gipsu operisla tvrdeći da njenim pacijentima znači svaki trenutak, a da njoj ništa nije važnije od toga da pomogne.

Autorka: Tanja Peternek Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво