Sportska budućnost Srbije- Izabela Lupulesku-stono teniserka

Najznačajniji uspeh u svojoj bogatoj karijeri, Izabela Lupulesku postigla je krajem 2016. godine na Svetskom juniorskom prvenstvu. U paru sa Darkom Jorgićem iz Slovenije osvojila je bronzanu medalju. U sportu u kojem dominiraju Azijati, na pobedničkom postolju u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, njih dvoje su bili jedini stonoteniseri koji nisu poreklom sa ovog kontinenta.

Na postoljima evropskih šampionata Izabela je bila još od kadetskih dana, u ekipnoj konkurenciji, pojedinačno ili u paru sa Sabinom Šurjan sa kojom je ove godine osvojila bronzu i na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta.

U Izabelinoj kolekciji od preko tristotine medalja nalaze se odličja sa svetskih turnira, Balkanskih šampionata, domaćih i međunarodnih takmičenja, školskih olimpijada...
Najbolji plasman na evropskoj rang listi bio joj je četvrto mesto u konkurenciji kadeta i peto na juniorskoj rang listi.
Sve ove uspehe ostvarila je kao članica stonoteniskog kluba Unirea iz Uzdina u kom i danas trenira. Od 2017. godine nastupa za klub Obilić Aleva iz Novog Kneževca.

Autorka Bojana Šumonja, reditelj Predrag Sinđelić, proizvodnja 2018. godina

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво