U hodu- Zaboravljeni velikani

U ovonedeljnom "hodu" sećanjem ćemo se dotaći vremena nekadašnje Jugoslavije. Bez namere da ova tema dobije klasičnu jugonostalgičnu notu, sećamo se kakvi smo ljudi nekada bili, koliko smo sebe za zajedničku stvar davali i u šta smo nekada verovali.

Kako smo se jedni prema drugima odnosili nekada, a kako danas, pitanje je na koje smo odgovor potražili u nekoliko gradova u Srbiji. Snimajuće dane za ovonedeljnu emisiju počeli smo sa rudarima u Borskoj jami. Sišli smo na dubinu od 600 m, na 17 horizont. Nekada smo likove rudara imali na novčanicama i nazivali smo ih herojima. Kako danas rudari žive i rade saznajemo u današnjoj emisiji "U hodu".
Posle Bora, put nastavljamo kroz Temerin, Bjeljinu i Beograd, pa će to biti prilika da se podsetimo na još neke zanate i pojedince koji se njima bave, a koji se danas samo retko pomenu.
Sagovornici: Gradimir Vojnović, kopač palilac u Borskoj jami, Ivan Ivanov, tehnički rukovodilac "Jame", Živorad Ljubisavljević, poslovođa investicija u "Jami", Miroslav Stojanović poslovođa rudnog tela "T- Jama", Beneš Vašaš, proizvođač kaljeva, Janko Tesla, dimničar, Đorđe Drvenica, ćurčija.

Autorka i urednica: Jelena Svetličić, proizvodnja 2019. godina

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво