Da možda ne – Novak Đoković, specijal

Emisija iz 2016. godine. Osvajanjem Rolan Garosa, poslednjeg grend slem turnira koji mu je nedostajao, Novak Đoković je postao legenda teniskog sporta. Ovim trijumfom on više nije samo najbolji teniser na svetu, podvigom je iscrtao granicu koju prelaze samo odabrani.

U emisiji ćemo videti kako je izgledao pobednički pohod. Kako je Novak Đoković ušao u istoriju sporta i kako ga je do trona vodio mukotrpan put iz male, u svetu nepopularne zemlje, preko mnoštva turnira, odricanja porodice, do prvih uspeha koji su došli.
Vrednost Novaka Đokovića su ne samo besprekorni fizički kvaliteti, talenat, treninzi, već i njegova vedra ličnost, duhovitost, pozitivno reagovanje na iskušenja i emotivnost. Iako je trpeo zbog predrasuda o Srbima, nije se odricao naše zastave i saosećanja prema sunarodnicima. Potekao iz zemlje seljaka na brdovitom Balkanu, postao je gospodar elitnog, belog sporta, rezervisanog za gospodu. Već sada se može reći da je najveći srpski sportista svih vremena i uz Nikolu Teslu najpoznatiji Srbin u svetu.

O Novaku Đokoviću govore njegovi roditelji - Dijana i Srđan Đoković.
Autorka i urednica: Olivera Kovačević 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво