Profesionalci- Dušan Borković

Dušan Borković - rođen je u Pančevu, 1984. godine. Njegov otac Jovan je bio šampion SFRJ u moto trkama i trkama kamiona.

Dušan je automobilizmom počeo da se bavi 1994. godine. Bio je šampion Evrope na Evropskom brdskom prvenstvu 2012, trećeplasirani u Evropskom kupu turing automobila 2013. i prvi je Srbin koji se takmiči u najprestižnijem svetskom takmičenju na kružnim stazama - Svetskom šampionatu turing automobila.

Osvajanjem drugog mesta na stazi Suzuka u Japanu ostvario je najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma. Osvojio je i 12 nacionalnih šampionskih titula, tri zlatne i jednu dijamantsku kacigu.
Najviši je profesionalni automobilsta na svetu sa visinom od 207 cm.
U emisiji Dušan govori o svojim počecima u kartingu, najvećim uspesima, zašto je šampionat u kojem on učestvuje gledaniji od Formule 1, kako izgleda takmičiti se sa najboljim vozačima sveta, ko je po njegovom mišljenju automobilista broj 1 u svetu?
Dušan govori i o tome kako se prilagođava gradskoj vožnji i zašto poštuje ograničenje brzine i druge saobraćajne propise? Gledaoci će videti i najinteresantnije fotografije i snimke iz njegove karijere.

Autor Dragan Stanojević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво