Sportska budućnost Srbije- Jovan Đorđević brzo klizanje

U brzom klizanju, jednom od najstarijih zimskih sportova u svetu, koji kod nas polako stiče popularnost, najbolji u Srbiji je Jovan Đorđević. Sa petnaest godina, bio je seniorski rekorder države.

Na Svetskom juniorskom prvenstvu održanom u Insbruku krajem januara 2017. godine bio je najuspešniji srpski takmičar u istoriji naših nastupa na svetskoj sceni. Rezultatom od 46 sekundi i 414 stotinki na stazi od 500 metara dospeo je na 19. mesto evropske juniorske rang-liste i ispunio normu za odlazak na Evropski olimpijski festival mladih, koji je mesec dana kasnije održan u Erzurumu, u Turskoj.

I na zimskom EYOF postigao je odlične rezultate. Takmičio se u tri discipline brzog klizanja: 500, 1000 i 1500 metara, i u sve tri oborio seniorske državne rekorde. Najbolji plasman ostvario je na 1000 metara. U konkurenciji 27 takmičara bio je trinaesti.
  
Ono što Jovanove uspehe čini još vrednijim jesu skromni uslovi u kojima se priprema za takmičenja. Trenira u Pioniru, jedinoj ledenoj dvorani ne samo u Beogradu već u Srbiji, četiri sata nedeljno, a za vrhunske rezultate trebalo bi da to bude dnevno. Odlazak u kampove na pripreme zasada mu finansiraju roditelji.
Jovan Đorđević, kada je snimana ova emisija, bio je učenik Pete beogradske gimnazije. Voli da sluša pop muziku, igra igrice i, iznad svega, uživa u brzom klizanju.

Autorka emisije Bojana Šumonja, reditelj Predrag Sinđelić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво