U hodu- Maza i Lunja

Tako često određene odnose uzimamo za podrazumevane, čak i nečije postojanje koje nam je privrženo, predano i bezuslovno, čini mi se potcenjujemo.

Nema tu neke velike razlike... ljudi prema ljudima, tu se nekako upakujemo u dozvoljene i očekivane okvire, ali tamo gde se razotkrivamo jeste prema onim bićima koja su uvek tu za nas, koja naš govor, iako je mutirao i dalje razumeju... postavlja se pitanje, da li mi njihov razumemo? Ovoga puta, imamo jednu lepu priču o psima, koja možda govori više o nama nego o njima...

Lunja ima četiri meseca. Bilo ih je petoro, svi su našli dom sem njega.. Vakcinisan je i revakcinisan protiv zaraznih bolesti. Dobar, miran, nimalo zahtevan. Zahvaljujući Bisi koja brine o njemu, i upravi škole koja je do sada imala puno razumevanja, on je još uvek u školskom dvorištu, ali tu ne može ostati zauvek.
Nismo svi isti i ne možemo svi na isti način razmišljati o psima, neki ih se plaše, neki ih vole izdaleka, neki sa njima žive i dele svakodnevicu, a neki... to ne bih ni pominjala. Priča o Mazi i Lunji, jeste priča o kućnim ljubimcima, o onima koji su nekada to bili a potom su se našli na ulici, priča o onima koji nas čuvaju i spasavaju... priča o onima koji nas leče i usrećuju... I priča o tome da nije za svakoga, da mu donesete poklon sa željom da ga usrećite i taj poklon nazovete "Ljubav"... jer mnogi danas, sa ljubavlju ne znaju šta će...
Sagovornici: Prof. dr Ratko Božović kulturolog, Vladimir Milutinović Kobi spasilac Gorske službe Srbije, Boris Trivan programski direktor Instituta za digitalne komunikacije, dr Maja Volk profesor FDU, Duško Jovanović, međunarodni kinološki sudija i vlasnik odgajivačnice pasa Balkanika, Radmila Lučić, azil OGI u okviru udruženja za zaštitu životinja El 17, Vesna Prokopijević, vaspitač i prijatelj životinja, Ognjen Nedić, dreser pasa.

Autorka i urednica emisije: Jelena Svetličić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво