U hodu- Terme ali srpske

Terme Čatez, Terme Olimia, terme di San Pelegrino... Sve nam to nekako zvuči posebno i sa ponosom kažemo da smo bili na produženom vikendu baš tamo... i malo puta se zapitamo ima li toga kod nas?

U Srbiji ima 400 termalnih izvora, od toga 40 termi, a aktivnih 25. Ovakva mesta nazivamo banjama, specijalnim bolnicama i rehabilitacionim centrima.

Neka su ostala državna, neka su privatizovana a neka su potpuno napuštena.
Termalne vode nam se razlivaju u reke i poljane.
Još jedna priča o prirodnim resursima i bogatstvima koje imamo, ali čini se da nemamo jasan pravac kako to i da razvijamo.

Ovoj temi smo posvetili dve emisije, pre svega u želji da vas upoznamo sa onim što Srbija ima a potom da sagledamo šta je to što nas večito koči i što nam ne dozvoljava da budemo ono što po prirodi stvari bi trebali biti!

Sagovornici: Nevena Jelić direktorka marketinga Atomska Banja, Lidija Obradović Bursać direktorka specijalne bolnice Atomska Banja, Gordana Majstorović upravnica za zaštitu Ovčarsko Kablarske klisure, turistička organizacija Čačak, Nenad Stojkovic meštanin Ovčar Banje, dr Dušan Šokorac direktor specijalne bolnice Ribarska Banja, dr Tatjana Matejević načelnik medicinske službe Ribarska Banja, Vladan Panić direktor marketinga Ribarska Banja
Radovan Tanasković diplomirani turizmolog, Bojana Gligorijević marketing Lukovska Banja.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво