Oko magazin- Žeravica, muzej traktora i košarke

Da li bi Ranko Žeravica postao košarkaški trener da mu komunisti nisu oduzeli traktor?

Košarku je počeo da igra na jarošu u Novom Miloševu, u Beogradu je nastavio u Radničkom, a da bi dobijao bonove za ručak u menzi - počeo je da trenira žensku selekciju ovog kluba. Ranko Žeravica jedan je od najboljih košarkaških trenera na svetu, a ni u jednom trenutku nije zaboravio svoje Miloševo. Dve godine posle njegove smrti, Rankovo ime nosi hala sportova na Novom Beogradu. Oko magazin istražuje kada ćemo dobiti Rankov muzej?

Nakon profesora svih pravnih fakulteta u Srbiji, u drugoj rundi dijaloga o Kosovu i Metohiji učestvovali su predstavnici svih instituta društvenih nauka. Osim istorije kosovskog problema i primera iz evropske prakse, mogli su da se čuju i predlozi o uključenju Albanaca u dijalog, paralelama između Kosmeta i Republike Srpske, ali i ideje o podeli Kosova. Proveravamo šta je stvarno a šta moguće od onoga što se juče čulo u Palati Srbija?

Pogledajte i priču o uzgoju činčila u Srbiji - zašto su gotovo nestale u prirodi, u kakvim se uslovima gaje na farmama i kako će promena zakona uticati na uzgajanje životinja samo zbog krzna.

Urednik Gorislav Papić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво