Читај ми!

Jovanka Broz i tajne službe, 10-10

Poslednja, deseta epizoda dokumentarno - igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o uslovima života Jovanke Broz nakon prinudnog iseljenja iz Užičke 15 u oronulu vilu u Bulevaru oktobarske revolucije broj 75. Iako je živela u nehumanim uslovima, hrabro i dostojanstveno je podnosila sve nepravde i borila se da u okvirima postojećih zakona reši svoj status.

Službe bezbednosti su za Jovanku Broz vodile nekoliko akcija, prvenstveno da bi ostvarile uvid s kim i zbog čega komunicira i da bi utvrdile da li piše memoare i šta je njihov sadržaj. Memoari Jovanke Broz interesovali su ne samo domaće nego i strane obaveštajne službe, domaće i strane medije i izdavačke kuće. Šta je sve Jovanki nuđeno da objavi memoare i kakav je bio njen odgovor, ko je i zbog čega uništio deo njenuh rukopisa, kao i druge detalje u vezi sa memoarima, gledaoci će saznati upravo u ovoj epizodi.

Posebno je zanimljivo ko je odlučio da se piše Bela knjiga o Jovanki Broz. Šta je cilj i suština pisanja tog dokumenta i zbog čega je on objavljen tek 1987. godine? Ko je i na koji način sprečavao da se u medijima objavi bilo koji podatak o Jovanki Broz? Šta je ona htela da kaže jugoslovenskoj i svetskoj javnosti i zbog čega joj se ta želja nije ostvarila?

U igranom delu ove epizode učestvuju: Snežana Savić, Milena Vasić, Bora Nenić i Radomir Nikolić.
Producentkinja serije je Danka Milošević i producentska kuća GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво