Nemanjići, 4-13

Prva igrana televizijska serija o srednjovekovnoj Srbiji nosi naziv "Nemanjići - rađanje kraljevine". Scenarista Gordan Mihić i reditelj Marko Marinković bave se drugom polovinom XII veka, vremenom sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije.

Nemanja je u velikoj žalosti zbog Rastkovog zamonašenja. Međutim, ne može dugo da tuguje. Na teritoriju Srbije ušla je vojska ugarskog kralja Bele Trećeg. Stefan traži zaštitu od Vizantije, od svog budućeg tasta Aleksija. Dobija pomoć od vizantijskog dvora.

Stefan dočeka princezu Evdokiju. Ona je lepa i ima svega četrnaest godina. Stefan i Evdokija se venčaju u crkvi.

Na Svetoj Gori, Sava se iscrpljuje u molitvama i odbija da uzima hranu. Iguman mu kaže da je to loš način služenja veri, pa Sava počne da jede.

Evdokiji su došli prijatelji iz Carigrada. Sa njima se zabavlja na izletu, što se ne dopada Stefanu, koji smatra da vladareva žena ne bi trebalo da bude toliko neozbiljna.

Glavne uloge u četvrtoj epizodi igraju Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Vojin Ćetković, Nebojša Glogovac, Miodrag Miki Krstović, Igor Pervić, Slobodan Beštić, Miloš Đurović, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Jelena Gavrilović i Andrej Pipović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво