Jovanka Broz i tajne službe, 9-10

U devetoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" gledaoci će videti da li je bilo pokušaja da Tito i Jovanka prevaziđu sukob do koga je došlo pre putovanja u Sovjetski Savez, Koreju i Kinu.

U neobjavljenom intervjuu, šef vojne službe bezbednosti, general Dane Ćuić, objašnjava zbog čega nije došlo do pomirenja, zašto je Tito prekinuo komunikaciju sa Jovankom i da li je razmišljao o razvodu braka.

Ko je organizovao Jovankin dolazak na Brione i doček Nove 1978. godine na tom ostrvu? Zbog čega je Jovanka u poslednjem trenutku otkazala taj put i izbegla susret sa Titom? Tito je i posle toga pokušao da uspostavi kontakt sa Jovankom. Pre polaska na lečenje u Ljubljanu poslao joj je poklon na koji je ona izuzetno emotivno reagovala.

U ovoj epizodi gledaoci će videti ko je i na koji način obavestio Jovanku da je Tito umro. Saznaće i kako je odlučeno da se Jovanki dozvoli prisustvo na sahrani. Otkrivamo i gde je nestalo Titovo pismo namenjeno Jovanki i kopiju tog pisma koja je poslata Kosti Nađu. Od igranih scena ove epizode posebno je potresna ona koja prikazuje susret Jovanke Broz i Indire Gandi.

O iseljenju Jovanke Broz iz Užičke 15 postoje razne verzije. Gledaoci će imati priliku da od neposrednih učesnika tih događaja saznaju kako je Jovanka iseljena iz kuće u kojoj je provela skoro 35 godina.

U igranim delovima ove epizode učestvuju: Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Dragan Vujić Vujke, Jasmina Avramović, Svetozar Cvetković, Branislav Tomašević, Milena Vasić i Lepomir Ivković.
Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovač, a autor scenarija Svetko Kovač. Narator je glumac Tihomir Stanić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво