Santa Maria dela salute, 1-11

Biografska serija o Lazi Kostiću, znamenitom srpskom pesniku, čiji je lik oživeo Vojin Ćetković, a njegovu veliku ljubav - Lenku Dunđerski, Tamara Aleksić.

Mladom pesniku i doktorantu Lazi Kostiću svi žele da pomognu da se, po povratku iz Pešte, uključi u javni, politički i kulturni život. Jovan Jovanović Zmaj mu pomaže da objavi prve stihove, a Svetozar Miletić ga uvodi u svoj pokret za nacionalno osobođenje Vojvodine. Laza Kostić učestvuje u svim dešavanjima, pa i u osnivanju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, na čijem otvaranju čita svoje pesme. Takođe, učestvuje u preseljenju Matice srpske iz Pešte u Novi Sad, piše delo Maksim Crnojević. Kostićevi kumovi, bogata porodica Dunđerski su mu podrška u svakom smislu, pa i finansijskom i žele da ga ožene sa kćerkom bogate udovice.

Serija (11 epizoda) je snimana u vojvođanskim gradovima, dvorcima i manastirima, kao i u Crnoj Gori, u Beču, Budimpešti i Veneciji.

Ostale uloge tumače: Joakim Tasić, Nebojša Ilić, Nebojša Dugalić, Tihomir Stanić, Aleksandar Berček, Svetlana Bojković, Nela Mihailović, Sloboda Mićalović, Dejan Lutkić, Maja Šipovac, Milica Gruičić, Nataša Ninković, Predrag Ejdus...
Reditelj i scenarista: Zdravko Šotra

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво