Kralj Petar Prvi, 6-10

Iako Austrougari imaju više ljudstva i naoružanja, srpska vojska ima nešto mnogo značajnije - iskustvo iz dva balkanska rata. Ovo će biti od velike važnosti tokom Cerske bitke, prve u nizu koji Srbiju čeka.

Uoči Cerske bitke, srpski vojnici u jedinici podnarednika Živote Radojčića raspoređuju se na vojne funkcije. Marinko Spasojević iz sela Slovac, iako bez vojnog iskustva, dobija svoja zaduženja, ne sluteći da će uskoro morati da se suoči sa pravim licem rata.

Bežeći od Austrougara koji su mu ubili roditelje, dečak Momčilo završava na bojnom polju, spreman da ih osveti. I dok na planinama vojska raspoređuje topove, pešadijci čekaju na znak regenta Aleksandra i generala Stepe Stepanovića, koji će usmeriti tok ove čuvene bitke. Tokom bitke na Ceru ukrstiće se putevi, ne samo austrougarske i srpske vojske, već i životni putevi Momčila, Marinka i Đorđa Karađorđevića.

Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi
Produkcija: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija: "Zilion film" - Lazar Ristovski

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво