Cvat lipe na Balkanu, 7-13

Šta se dogodilo sa sestrama Salom 20 godina posle Drugog svetskog rata?

Serija „Cvat lipe na Balkanu" je snimljena po trilogiji Gordane Kuić i hronološki se nadovezuje na prvi roman „Miris kiše na Balkanu", po kojem je takođe snimljena serija. Radnja serije „Cvat lipe na Balkanu" smeštena je u poratni Beograd, od 1945. do polovine 60-ih godina. To je priča o porodici Korać koja pokušava da sačuva tradicionalne vrednosti, ali i da se prilagodi novom vremenu. Serija prati odrastanje Inde Korać, njenu mladost, prijateljstva i ljubavi.

Spasić se ženi Bekom Arsenijević i oni odlaze da žive u selu u Svrljiškom kraju. Riki u Njujorku operiše kuk. Operacija je bila uspešna i po izlasku iz bolnice Riki pomaže sestri Klari da reši nesporazume koje ima u odnosu sa sinom Polom.

U Dubrovniku, umire Škoro. Blanki i Indi odlaze na sahranu i nekoliko dana kasnije, na Stradunu, Indi sreće Sinišu Sokolovića.

Uloge tumače: Nataša Ninković, Vesna Stanojević, Vojin Ćetković, Slobodan Ćustić, Raša Bukvić, Paulina Manov, Nevena Ristić, Tijana Čurović, Jakov Jevtović, Marijana Pejatović, Nataša Marković, Predrag Smiljković, Nina Janković, Dubravka Stojanović, Vanja Milačić, Aleksandar Srećković, Branka Pujić, Dara Džokić i drugi. Reditelj je Ivan Stefanović, a scenario je napisao Đorđe Milosavljević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво