Miris kiše na Balkanu, 2-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Ovacije okupljenih na dočeku prestolonaslednika Franca Ferdinanda prekida pucanj.Nina, Buka i Danijel ne uspevaju da se iščupaju iz pometnje koja je nastala. Blanki je u masi sveta izgubila Riki. Ubrzo cela porodica kreću u potragu za njom. U kući ostaje Blanki kako bi bila uz Nona Lijača, kojem nije dobro. Porodica se nakon neuspele potrage zabrinuta vraća kući, ali uskoro se pojavljuje Riki koja priča o svemu što je proživela probijajući se kroz masu uplašenog sveta. Nono Lijač, shvativši da su ipak svi na okupu, spokojno umire u svojoj stolici za ljuljanje. Nakon njegove sahrane počinje i Prvi svetski rat. Isak mora da ode u austrougarsku vojsku. Beda i nemaština uvukla se u dom Salomovih sa prvim ratnim godinama. Uprkos svemu, Škoro se i dalje udvara Nini, a Blanki sreće u dućanu Marka, koji je platio njene namirnice, jer zbog krize trgovac ne daje više robu na veresiju. Prolazi nekoliko godina i Isak se vraća kući i Buka konačno može da se uda za Danijela. Na proslavi venčanja Škoro saopštava Nini da narednog dana i on mora otići u vojsku, a Blanki i Mirko prvi put vode direktniji razgovor. Buka i Danijel sele se u novi stan. Nina dobija pismo od Škora, ali preko Estere, koja joj zamera na vezi sa čovekom druge vere.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Tamara Dragičević, Marija Vicković, Kalina Kovačević, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Jelisaveta Sablić, Milan Vasić, Dragan Petrović... i drugi.
Urednik serije Marko Novaković, scenarista Đorđe Milosavljević, reditelj Ljubiša Samardžić
Serija je snimljena u produkciji RTS-a i producentske kuće „Sinema dizajn".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво