Kralj Petar Prvi, 8-10

Krajem 1914. godine, Austrougarska kreće u masovnu invaziju na Srbiju, a malobrojnija, ali odmorna srpska vojska sprema se za kontranapad. Ovim počinje jedan od najslavnijih bojeva - Kolubarska bitka. 

Nakon žestoke invazije Austrougara na Srbiju, malobrojnija, ali odmorna srpska vojska, pod komandom generala Živojina Mišića, kreće u kontranapad. Dodatno motivisani prisustvom kralja Petra, vojnici hrabro jurišaju na austrougarske neprijatelje.

Među borcima za Srbiju je i četa podnarednika Živote, u kojoj učešće imaju i Marinko Spasojević i dečak Momčilo. U slavnoj Kolubarskoj bici, mnogi životi će biti izgubljeni, ali će nešto biti i dobijeno - nada. Ipak, jedna dobijena bitka ne znači dobijen rat, a Austrougarima se protiv Srbije pridružuju i Bugari.

Urednik serije: Dunja Petrović
Reditelj: Petar Ristovski
Scenaristi: Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović, Petar Ristovski
Igraju: Lazar Ristovski, Marko Baćović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tihomir Arsić, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Miodrag Krivokapić, Nebojša Milovanović, Radovan Vujović i mnogi drugi
Produkcija: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija: "Zilion film" - Lazar Ristovski

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво