Nemanjići, rađanje kraljevine, 7-13

Prva igrana televizijska serija o srednjovekovnoj Srbiji nosi naziv "Nemanjići - rađanje kraljevine". Scenarista Gordan Mihić i reditelj Marko Marinković bave se drugom polovinom XII veka, vremenom sticanja moći Nemanjića, prve srpske dinastije.

Stefan je ranjen. Sa najbližom pratnjom krije se po šumama u dolini reke Ibar. U tom skrivanju napadne ih grupa vojnika. U toj borbi pogine Adam, verni Stefanov sledbenik.
Prosigoja i Rašku, čija je kolona napadnuta od strane razbojnika, u ibarskoj klisuri pronađu mladić Bran i njegova majka Tisa. Bran spasi i ranjenog Stefana. Bran i Tisa su bogumili, koji su zbog svog verskog opredeljenja progonjeni. Lutaju po šumama jedva uspevajući da prežive. Bran je na svoje lice stavio veštačke kraste ne bi li se tako spasao od bilo čije vojske koja bi ga mobilisala. Probijajući se kroz šumu njihovu kolonu ponovo napadnu razbojnici.

Glavne uloge u sedmoj epizodi igraju Vojin Ćetković, Dubravka Mijatović, Mladen Nelević, Nebojša Glogovac, Nada Šagin, Dragan Mićanović, Miki Krstović, Milena Pavlović, Ivan Zablaćanski i Goran Sultanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво