Prvaci sveta, 6-12

„Prvaci sveta“ je televizijska serija snimana u režiji Darka Bajića, po scenariju koji su napisali Gordan Mihić i Nebojša Romčević po ideji Zvonimira Šimuneca.

Priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslovenske selekcije u Ljubljani 1970. godine.

Nevena se preselila kod dede. Nastavlja intervju sa Nebojšom Popovićem i on joj govori o dolasku osnivača FIBA Vilijeva Džounsa u Beograd i organizaciji prvog košarkaškog prvenstva u tadašnjoj Jugoslaviji, 1961. godine. On je bio komentator finalne utakmice u kojoj je jugoslovenski tim pobedio i osvojio drugo mesto. To prvenstvo bilo je odskočna daska za košarkaše Radivoja Koraća i Ivu Daneua i trenera Ranka Žeravicu.

Nevena i Velja u montaži sortiraju snimljeni materijal. Nevena pokušava da u dedinom stanu napiše tekst za emisiju, ali iznenada dolazi njen pijani dečko i moli je da se pomire.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво