Drugi vek - Nebojša Glogovac

Filmska karijera Nebojše Glogovca (1969-2018) trajala je pune dve decenije...

Za to vreme osvojo je tri Gran prija na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu i niz upečatljivih uloga koje ga svrstavaju u sam vrh naše kinematografije. Od prve filmske uloge u TV filmu Petra Zeca "Raj" pa do "Hadersfilda", "Klopke" i "Žene sa slomljenim nosem" i "Krugova" Nebojša Glogovac je dokazao da se svetlost, po kojoj se poznaju glumačka veličina i moć, kod njega iz godine u godinu, iz filma u film - pojačavli i bogatili nijansama. Jer, kad neko munjevito bljesne na početku karijere, kao što je Glogovac u "Ubistvu s predumišljajem" onda posle te munje svetlost obično ne traje dugo. Kod Glogovca je suprotno.

U filmovima "Kad porastem biću kengur" i "Bumerang", Nebojša Glogovac blistao je kao komičar pokazujući kako se i u epizodi igra do poslednjeg santimetra filmske trake.
Uloge koje je ostvario u filmovima Srdana Golubovića, Ivana Živkovića, Olega Novkovića, Antonija Nuića i Srđana Koljevića, dokazuju da, glumom Nebojše Glogovca, filmska istina i magija dobijaju na suštinskom intenzitetu. A to postižu samo oni koji veruju u ono što rade i znaju šta im je činiti.

U surovim devedesetim godinama birali su ga različiti likovi koje je on izvrsno tumačio, ozbiljno misleći o onome što radi. I zato pamtimo Simketa iz "Do koske", taksistu iz "Bureta baruta", Kaju iz "Nebeske udice" Gorazda iz iz "Države mrtvih".

Urednik je Nebojša Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво