Drugi vek – Srđan Karanović

Srđan Karanović spada u naše najsupešnije filmske stvaraoce. Počev od „Društvene igre", prvog od ukupno devet celovečernjih filmova, on se na različite načine bavio ljudskim sudbinama u datim društvenim okolnostima iskazujući neizmernu ljubav prema filmskim junacima i nemilosrdnu preciznost u dijagnozi društvenog stanja.

Serija „Grlom u jagode" ili  film u nastavcima kako on sam voli da kaže,  kao i filmovi „Jagode u grlu",  „Petrijin venac", „Miris poljskog cveća", „Nešto između"  i  „ Za sada bez dobrog naslova" predstavljaju sam vrh jugoslovenske i srpske kinematografije. U njima, kao i potonjim ostvarenjima „Virdžina", „Sjaj u očima" i „Besa" Karanović složene teme pripoveda stilski elegantno i majstorski lako dostižući jednostavnost svojstvenu samo najboljima.

I na kraju, Karanović  govori zašto posle pedeset godina bavljenja filmom (a počeo je veoma rano kao amater) odustaje od snimanja filmova.     

U emisiji „Drugi vek" Srđan Karanović otkriva odakle mu i šta znači ta prividna lakoća, kakva je lepota jednostavnosti  i zašto stalno preispituje sopstveno stvaralaštvo. Objašnjava i jednu od svojih bitnih odrednica - kombinovanje naturščika sa profesionalnim glumcima, dugogodišnju saradnju sa Zoranom Simjanovićem,Brankom Čeperac, Živkom Zalarom i drugim saradnicima  i zašto je danas važno da reditelj bude  i producent.

Urednik i autor emisije je Nebojša Popović 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво