Vojna akademija, 49. epizoda

„Vojna akademija“, četvrta sezona, premijerno je emitovana na RTS 1 2018. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

Gruja je doneo onesvešćenu Maru u bolnicu gde je otkriveno da je pobacila. Maša i Gvozden su otišli kod njegovog oca Zorka, starog motoriste koji je nekada pripadao čuvenoj 63. Padobranskoj brigadi. Dvoje kadeta se sve više zbližavaju. Kad su konačno bili zajedno kod kuće, Nadica i Džaković su se opustili pa je on predložio da porade na drugom detetu, ali ih je u toj nameri osujetilo zvono na vratima. Ovog puta nije bio Desimir već zabrinuta Džakovićeva majka. Bugi se probudio u Rijinom krevetu posle ljubavne noći i tužan je zbog njenog odlaska. Odlazeći od nje, na obali je ugledao kapetana korvete Brkića koji je u potpunisti razumeo stanje. Između pukovnika Panića i majora Markovića je došlo do sukoba. Panić mu je, kao nadređeni, naredio da više ne maltretira njegove kadete, a tokom razgovora je otkriveno da su njih dvojica bili na Kosovu u vreme NATO agresije. Glumac je završio sa snimanjem filma pa je došao u Zimčetovu poslovnicu da se oprosti od nje i tom prilikom se tako teatralno ponašao da ju je zasmejao do suza. Na železničkoj stanici, Rija i njen mali sin Miloš su čekali da se ukrcaju na voz za Nemačku, ali ih je iznenadila neočekivana pojava Bugija. Sledećeg dana se održao sastanak na visokom nivou. Pred sam početak vežbe, kadeti su dobili koverte u kojima su bili neposredna uputstva i podela zadataka. Ika je određen da u sklopu vežbe bude "zapovednik bataljona".

Uloge tumače: Bojan Perić, Branko Janković, Slaven Došlo, Tijana Pečenčić, Đorđe Stojković, Anđela Jovanović, Gordana Paunović, Jovan Jovanović, Jovana Belović, Dragana Dabović, Tamara Dratičević, Radivoje Bukvić, Gordan Kičić, Viktor Savić i mnogi drugi.
Režija Dejan Zečević, scenario Zorica Cvijetić (po priči Gordana Mihića i Bobana Jevtića)

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво