Vojna akademija, 32. epizoda

„Vojna akademija“, treća sezona, premijerno je emitovana na RTS 1 2017. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

O Risu se još ništa ne zna, svi su već na ivici nerava. I među mladim kadetima se komentarišu moguće žrtve akcije u Africi. Šašvari pozivaju na hitan, poverljiv sastanak kod ministra. U sledećem kadru ona sedi na stepenicama i neutešno plače. Javlja Zimčetu o Risovoj sudbini, nastaju neverica, pa šok i histerija. Svi se okupljaju kod Zimčeta, a zatim odlaze da saopšte Risovim roditeljima. U potresnom nizu slika shvatamo nepomirljivi jaz između izgubljenog mladog života i junačkog žrtvovanja za više ciljeve. Ista surova tuga obuhvata i Risove nadređene, ali to ne sprečava majora Radića da optuži Šašvari zbog samostalnog obaveštavanja prijatelja i porodice. Njoj preti otkaz. Specijalnim avionom dopremaju Risove zemne ostatke, koje prati njegova saborkinja Larisa Sisko. Priprema se sahrana mladom "heroju".

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.
Reditelj Dejan Zečević, scenaristi Boban Jevtić i Milan Konjević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво