Miris kiše na Balkanu, 9-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbine pet sestara, sefardskih Jevrejki iz Sarajeva i njihovih porodica tokom Drugog svetskog rata.

Sedam dana traje žalost za mama Esterom. Marko je zaprosio Blanki, ali pošto se Koraćevi i dalje protive tom braku, Blanki na skromno crkveno venčanje ne poziva ni članove svoje porodice. Njih dvoje odlaze na medeni mesec u Dubrovnik. Dolazi i 27. mart 1941. i u Beogradu počinju velike demonstracije protiv ulaska Srbije u Trojni pakt koji je potpisala Vlada Cvetković-Maček. Marko preko telefona saznaje tu vest od Riki i brže bolje se sa Blanki vrati za Sarajevo. Desetak dana kasnije, veče pred bombardovanje Beograda, Riki je u šetnji sa Draguom i kaže mu da je zabrinuta zbog situacije u zemlji. U ranu zoru 6. aprila 1941. počinje napad nemačkih snaga na glavni grad Jugoslavije. Dušan dolazi po Riki i izvodi je iz salona i preko jednog prijatelja je šalje put Sarajeva. Posle nove golgote kroz koju je prošla, Riki, ipak, nekako stiže do stana Blanki i Marka. U međuvremenu, Buka se veoma razbolela. Leon i Koki je neguju, a sestre pomažu koliko mogu. Škoro ponovo mora u vojsku i očajna Nina prati ga na voz. Marko dolazi do informacije da je na pomolu bombardovanje Sarajeva. Zajedno sa Blanki, Riki i Ninom, on polazi da se skloni u svoju vikendicu na Ilidži. Buka ostaje u Sarajevu sa sinovima, jer je preslaba za put.

U glavnim ulogama: Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Stefan Buzurović, Marija Vicković, Goran Navojec i drugi.
Reditelj Ljubiša Samardžić, scenarista Đorđe Milosavljević, producenti RTS i Sinema dizajn

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво