Miris kiše na Balkanu, 1-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Sarajevo, 1914. godine, nekoliko dana pred dolazak prestolonaslednika Ferdinanda. Mama Estera priprema staro sefardsko jelo sungatu i, kćerki Blanki pripoveda priču o dolasku jevreja-sefarda na Balkan. Najmlađa kćerka Riki silno želi da pohađa časove baleta, Nina je vlasnica salona šešira u kojem joj pomaže Klara, dok je Buka zaljubljena u dosta starijeg vlasnika antikvarnice Davida. U njegovu radnju često svraća mladi Danijel koji je zaljubljen u Buku. David govori Buki da je za nju bolje da se uda za Danijela. Buka poziva Danijela da dođe kod nje i njene porodice na večeru. Danijel je tada zaprosio Buku i ona je pristala da se uda za njega, ali je kasnije majci priznala da ne voli Danijela već Davida.

Sledeće jutro, Danijel dolazi po Buku da je vodi na dočeki Franca Ferdinanda na Apelovom keju. I ostale sestre, uzbuđene, spremaju se za tu veliku svetkovinu...

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Tamara Dragičević, Marija Vicković, Kalina Kovačević, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Jelisaveta Sablić, Milan Vasić, Dragan Petrović, Siniša Ubović.i drugi.

Reditelj Ljubiša Samardžić, scenarista Đorđe Milosavljević, producenti RTS i Sinema dizajn

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво