Читај ми!

Psi laju vetar nosi, 11-11

Humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom,kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne periferije Beograda. Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra, sitni prevarant, na prvi pogled prek i nezgodan. On preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove „poslovne“ prilike su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Često je nepromišljen i zato upada u brojne probleme i neprilike.

Šesnaesti jun je, Dan D - dan pred konačni obračun sa "bankarima" i debelim Slađanom. Stavrići shvataju da je krajnje vreme da se udruže i smisle plan. Okupljaju se u Gladiolinom kabinetu. Vraća se i Mirče. Stavra, pošto je shvatio da je Violeta našla drugog finansijera, odlazi da se pridruži braći. Za to vreme Radojica pakuje kofere. Dve avionske karte za Cirih su rezervisane. Rafaela se oprašta od deda Roje. On u suzama saznaje da će ipak postati pradeda. Dok Stavrići vežbaju gađanje iz vatrenog oružja na vetrometini pored Save, spremajući se za okršaj sa Slađanom i "bankarima", Grozdana i baka nana osmatraju situaciju iz dvorišta. Istovremeno, lepa Cigančica odvodi Hranu svojoj kući da ga predstavi porodici i ocu - Ciganinu Slađanu! Bliži se podne - vreme za obračun. Cela porodica Stavrić je ispred dvorišta. Gledaju prema putu. Iz daljine dolazi kolona. Slađan i njegovi Cigani stižu. Čuju se pucnji.

Glumačka ekipa je brojna: Tihomir Stanić, Anita Mančić,Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić,Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Dančo Čevrevski i mnogi drugi. Scenarista je Radoš Bajić, rediteljka Jelena Bajić-Jočić. Serija je snimljena u koprodukciji RTS-a i Kontrast Studija.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво