Читај ми!

Ravna gora, 8-10

"Ravna gora" je televizijska serija snimljena po scenariju i u režiji Radoša Bajića. Radnja serije smeštena je u vreme neposredno nakon početka Drugog svetskog rata i sloma Kraljevine Jugoslavije i stvaranje dva suparnička pokreta otpora protiv nemačke okupacije-četnici pod vodstvom Draže Mihailovića i partizani pod vodstvom Josipa Broza Tita.

Na peronima zemunske železničke stanice je mnogo sveta. U masi stoji Krcun. Pored njega je Davorjanka Paunović, a sa njom i Veselinka Malinska.
Dočekuju gosta, koji izlazi iz vagona upravo pristigle kompozicije voza Zagreb- Beograd. Laganim korakom, kao da čeka da bude primećen, na peron stupa čovek pedesetih godina u elegantnom odelu - Josip Broz Tito.
Istog tog majskog dana, u selu Zaovine na Tari, Milisav Janjić, u punoj ratnoj opremi, sa redenicima preko ramena, kreće prema proplanku na kome se već postrojava odred predvođen pukovnikom Dražom Mihailovićem. Onda mu nešto privuče pažnju. Kao da začu jauk sestre Marice. Prizor koji zatiče na potoku, nagoni ga da skine pušku sa ramena. Odjednom se prolomi pucanj i začu povik: Marice!!!

Tumačenje velikog broja uloga povereno je eminentnim imenima srpskog glumišta,kojih je više od dve stotine, a među njima su: Nebojša Glogovac (Draža Mihailović), Dragan Bjelogrlić (Tito), zatim Mirko Babić, Lazar Ristovski, Radoslav Milenković, Milorad Mandić, Nenad Jezdić, Olga Odanović, Ljiljana Stjepanović, Jelena Mila, Marko Baćović, Nedeljko Bajić, Nenad Okanović,kao i mladi talenti-Stojan Đorđević, Nikola Aranđelović, Nina Mrđa i mnogi drugi. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво