Читај ми!

Miris kiše na Balkanu, 13-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice sefardskih Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka

Blanki priznaje Marku da je u drugom stanju i njih dvoje, uprkos ratu, odlučuju da zadrže dete. Sanda dolazi do Riki i kaže joj da su nova dokumenta gotova i da se spremi za polazak u selo Grbavče. Pod lažnim imenomMilica Marušić, Riki kreće na put. Nastojnica zgrade u kojoj žive, upozorava Blanki da ona i Marko više nisu sigurni u tom stanu. Istog dana njih dvoje se sele u novi stan. Za to vreme u Italiji, Klara se bori da preživi sa decom. Didi je zaljubljena u konobara Alda, ali joj majka govori da ta ljubav nije moguća, pošto su oboje siromašni. Klara je prinuđena da sa decom ode u manje mesto, gde otpočinju novi život kao porodica Valić, katoličke veroispovesti. Marko uz mnogo muka uspeva da nabavi nova dokumenta za Blanki, jer je neko prijavio policiji da je ona Jevrejka. Ubrzo, Blanki rađa devojčicu. Za to vreme Riki se navikava na život u selu. Dobija paket iz Beograda i pismo iz kojeg saznaje da je postala tetka. Marko i Blanki odlučuju da kćerki daju ime Vera.

U glavnim ulogama Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Tamara Dragičević, Kalina Kovačević, Marija Vicković, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Milan Vasić, Dragan Petrović... i drugi.

Urednik serije Marko Novaković, scenarista Đorđe Milosavljević, reditelj Ljubiša Samardžić
Serija je snimljena u produkciji RTS-a i producentske kuće „Sinema dizajn".

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво