TV teatar – Ivanov

Četvrta godina je kako se "Ivanov", drama A. P. Čehova, u režiji Tatajane Mandić Rigonat, igra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beograda.

Ovaj komad predstavlja prvu Čehovljevu dramu postavljenu na scenu 1887. godine. Napisao ju je za samo deset dana. Posle četiri probe premijerno je izvedena u Koršovom privatnom teatru. I sam je bio izrazito iznenađen neočekivanim uspehom svog pozorišnog prvenca.
I do danas kritičari smatraju da je za uspeh komada "Ivanov" zaslužna činjenica da on govori o tadašnjem aktuelnom problemu ruskih intelektualaca - čovek prerano izmoren svakodnevicom i monotonijom ruskog života u kome se neprestano sukobljavao s gotovo nemogućim preprekama - tromošću, pasivnošću i ravnodušnošću, koji su bili dovoljni da unište svaki zasad idealizma, optimizma i oduševljenja.

Glavna uloga u predstavi "Ivanov" Narodnog pozorišta u Beogradu pripala je Nikoli Ristanovskom, gostu iz Makedonije, dok na sceni briliraju Nada Šargin, Marko Baćović, Branko Vidaković, Branka Petrić, Danijela Ugrenović, Hana Selimović, Nenad Stojmenović, Vanja Milačić, Nikola Vujović, Bojan Krivokapić, Jelena Živković, Predrag Vasić, Nemanja Konstantinović, Jelena Halupa.
Urednice emisije "TV Tetar"- Tamara Baračkov i Ranka Jakšić
Rediteljka Andrea Ada Lazić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво