Prvaci sveta, 4-12

Serijal se odvija u nekoliko različitih vremena - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Evropskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je naša reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje naše reprezentacije u Ljubljani 1970. godine.

Nakon što je pregledao snimljen materijal, urednik je ljut na Nevenu jer je dozvolila Nebojši Popoviću da govori o politici i onom šta misli o košarci danas, a takve izjave on ne želi da emituje. Nevena zajedno sa kolegom Veljom nastavlja intervju sa Nebojšom, a on u nastavku govori o osnivanju reprezentacije i prvom nastupu u Argentini 1950. godine, gde se susreo sa osnivačem FIBA, Vilijamom Džonsonom. Govorio je i o razlozima zašto suspenzije sa Prvenstva. Nevenu brine kako će selektovati sav taj materijal, kao i to što Nebojša ne zna čija je ona unuka. Deda je savetuje da mu to ne otkriva.

Uloge: Strahinja Blažić, Žarko Radić, Leon Lučev, Rade Šerbedžija, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, Dragan Mićanović, Radivoje Bukvić, Sergej Trifunović, Slaven Došlo, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Jure Henigman, Goran Bogdan, John Savage, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Katarina Čas..

Produkcija: Intermedia Network
Režija: Darko Bajić
Scenario: Nebojša Romčević, Goran Svilačić, Gordan Mihić, Branka Grbić

broj komentara 0 pošalji komentar