Montevideo, vidimo se, 1-10

"Montevideo, vidimo se!" je poslednji nastavak serije Montevideo, Bog te video, koja je rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića. Scenario (Ranko Božić i Dimitrije Vojnov) je napisan po istoimenoj knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića koja govori o velikom uspehu reprezentacije Kraljevine Jugoslavije – koju su tada činili igrači iz Srbije- na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930 godine. Poslednji nastavak serije se odvija u Montevideu, tokom održavanja Prvenstva. Okosnica radnje su tri ključne utakmice koje su Jugosloveni igrali protiv selekcija Brazila, Bolivije i Urugvaja. Tada su jugoslovenski fudbaleri napravili pravo iznenađenje zauzevši visoko treće mesto.

Reprezentacija stiže u Montevideo, ali umesto svečanog dočeka, fudbaleri su prinuđeni da pešače do autobusa kojim će otići na periferiju grada. U hotelu u kojem su smešteni nema čak ni struje. Ipak, radoznali kakvi jesu, odlaze u noćnu šetnju punu iznenađenja.

Uloge tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Dragan Nikolić, Srđan Todorović i drugi. Režija Dragan Bjelogrlić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво