Predrag Miki Manojlović, TV feljton

Glumac Predrag Miki Manojlović (1950) rođen je u porodici pozorišnih glumaca Ivana i Zorke Manjlović u Nišu. Po završetku Filmske akademije počinje da igra u pozorištu a ubrzo slede i uloge na „velikom“ i „malom“ ekranu. Početak televizijske karijere obeležile su uloge u kultnim serijama „Otpisani“ i „Grlom u jagode“. Nakon filma „Podzemlje“ koji je režirao Emir kusturica, počinje da snima i u inostranstvu.

U ovoj emisiji TV feljtona Predrag Miki Manojlović priča o svom poreklu, svojoj porodici, ulogama koje je odigrao u pozorištu i na filmu, saradnji sa najpoznatijim rediteljima. Gledaoci će takođe moći da vide inserte iz brojnih pozorišnih predstava i filmova u kojima je igrao:"Molijer", „Hamlet u podrumu", „Kaligula", „Zločin i kazna", „Hrvatski Faust", „Ričard III", „Zašto je pucao Alija Alijagić", „Nešto između", „U raljama života", „Otac na službenom putu", „Podzemlje", „Tuđa Amerika", „Samo jednom se ljubi", „Rane"....

Predrag Miki Manojlović dobitnik je značajnih domaćih i inostranih filmskih i pozorišnih nagrada. Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. godine je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije, a 2017. godine dodeljen mu je francuski Orden umetnosti i književnosti u rangu vitezova.

Autorke Olivera Milošević i Ana Marija Rosi

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво