Sumnjiva lica, 27-42

Reditelj i scenarista Dušan Milić kreator je 44 polučasovne epizode, serije Sumnjiva lica, inspirisane Nušićevim komedijama DR, Mister dolar, Sumnjivo lice, Narodni poslanik i Vlast.

Glavni junak serije je mladi "doktor filosofije" Milorad Cvijović, koga igra Nikola Rakočević, i njegovi ambiciozni roditelji, otac Života (Boris Isaković) i majka Ljiljana (Jasna Đuričić). Oni na svaki način žele da programiraju budućnost svoga sina, iako se on tome žestoko protivi. Želja roditelja da njihov lenji, nezainteresovani i razmaženi sin, sklon lakim i brzim zadovoljstvima, postane neko i nešto, moćna "zverka" u savremenoj Srbiji, je siže koji je većim delom preuzet iz Nušićeve komedije DR a poslužio je kreatorima serije da ovog junaka provuku i kroz ostale Nušićeve komedije, koristeći ih kao inspiraciju ili kao motivaciono jezgro radnje.

Na seriji Sumnjiva lica zajedno sa Dušanom Milićem, radili su i scenaristi Petar Mihailović, Slobodan Obradović i Boban Jevtić. Dušan Milić je režirao prvih 12 epizoda po komediji DR, dok su ostale epizode po Nušićevim komedijama Mister dolar, Sumnjivo lice, Narodni poslanik i Vlast režirali reditelji Milan Konjević, Darko Lungulov kao i dvojica talentovanih debitanata, reditelji Goran Stanković i Vladimir Tagić. Serija je okupila više od 150 vrsnih glumaca svih genaracija.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво