Kraljevi Francuske: Šarl VII, Jovanka Orleanka i Anjes Sorel, 2-10

Vladavinu Šarla Sedmog obeležile su bar dve žene: Jovanka Orleanka, koja se iznenada, na gotovo čudesan način pojavila u istoriji, i ondašnja zvezda, lepotica Anjes Sorel.

Краљеви Француске: Шарл VII, Јованка Орлеанка и Ањес Сорел, 2-10 Краљеви Француске: Шарл VII, Јованка Орлеанка и Ањес Сорел, 2-10

Tokom petnaest vekova, oni su vladali Francuskom. Monarsi sa božanskim pravom, bili su odgovorni za svoju zemlju i za dobrobit podanika.  U srcu velelepnih zamkova, živeli su raskošno. Njihove ceremonije i venčanja bili su veličanstveni. Uživali su u lovu i ratovanju.
Ipak, dvor je bio poprište intriga i makijavelističih zavera, svakojakih ubistava i strašnih drama. Religija je igala ključnu ulogu u takvoj vrsti moći. Borili su se za svoju zemlju, ali ponekad su ratove vodili samo zarad slave.
Da li je moguće pronaći ravnotežu između ličnog života i političkog upravljanja? Koje su najveće prepreke koje su ovi kraljevi morali da savladaju? Šta je potrebno da bi se bio dobar kralj? Ova serija otkriva kako su od 8. do 19. veka vladali francuski kraljevi, govori o njihovim specifičnostima, veštinama i nedostacima.

 

Repriza , 06 . februar u 00:01 i 08:01 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво