TV Beograd: Karavan – Valjevska nahija, 19

Odnedavno svakog radnog dana od 18.50 do 19.30 gledaoci mogu da steknu uvid u veliki proces rekonstrukcije jednog od najvećih i najvrednijih programskih arhiva u ovom delu Evrope.

ТВ Београд: Караван – Ваљевска нахија, 19 ТВ Београд: Караван – Ваљевска нахија, 19

Prvi kadrovi emisije Karavan - Valjevska nahija, zabeležili su svađu između dvojice meštana. Komentarišući ovu situaciju, Miladin Tešić u studiju najavljuje emisiju: Čovek u kolima hteo je prečicom putem po pesak, a put prečicom vodi preko tuđeg imanja i vlasnik imanja isprečio se ispred kola. Nažalost, magnetofonska traka nije zabeležila i ovu njegovu rečenicu: To što kažeš da ćeš me lopatom, slabo je to za moju glavu - i dodao - tuđe neću, svoje ne dam pa i glava nek ide, i što me bre nisi pitao kad ti je Bog dao jezik. Pokušali smo da ih izmirimo, ali svađa je prekinuta samo koliko da prođemo. Ne tako davno kada se situacija zakuvavala, pa je i na našim granicama počelo oružjem da se klopara, do predsednika jedne planinske opštine došla su dva brđanina. Dva predstavnika sela, stisli kape pa pitaju: Znaš li predsedniče koliko će ovo da traje? Da li još da čekamo ili da nastavimo da se na miru svađamo oko onog izvora? Karavan prolazi jednim takvim krajem koji se oduvek borio da sam o svojim stvarima raspravlja, onako kako ume, pa makar ponekad to bilo i lopatom. Obišli smo jednu planinu, jednu reku, sa mladim valjevskim istraživačima spustili se u Robajsku pećinu.
Prema jednoj legendi, Valjevo je dobilo ime po vodenicama valjaricama, koje su valjale sukno, a prema drugoj, zato što u tom kraju žive valjani ljudi."
Urednik i autor Miladin Tešić, snimatelj Ilija Miletin, organizator Milija Ivanović, reditelj Zvonko Simonović

 

Repriza , 31. januar u 02:10 i 12:15 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво