Mikstejp 3

Found footage ili pronađeni snimci, kao tehnika i naracija, u 21. veku postaju novi žanr. Komentarom izvedenim iz procesa montaže ili muzičkim viđenjem savremenih autora nastaju nova značenja: stari snimci pričaju svoje nove priče koje reflektuju kulturu i vreme u kom su nastale, ali i dobijaju nov identitet i formu u drugom vremenu muzičkim i vizuelnim inicijativama.

Микстејп 3 Микстејп 3

Uronivši u desetine arhivskih snimaka koji prikazuju ljudsku potrebu za istraživanjem i pronalaženjem novih svetova, pred publiku donosimo raznovrsne, ponekad fascinantne, idilične slike od kojih neke datiraju iz vremena osvita filmske umetnosti.
Iz duboke arhive stižu scene koje inspirišu priču i scenario za žanr koji pripada space operi, cyberpunk odeljku.Uz animacije i muziku pretvaramo ove uzbudljive snimke u novi video rad, u iznenađujući muzički performans.
Vladimir Đorđević je gitarista, producent, kompozitor i aranžer, suosnivač muzičkih grupa i projekata:
Klajberi, Jazznjah, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Lira Vega, Teget, Mao, Minilinija i Svemirci. Koautor je muzike za filmove Munje (2001) i Kako postati heroj (2007) i pozorišne predstave Proleće ili noćna mora u Srbiji (Pozorište Šešira, 1999), Rat/Sećanja (Belef i Atelje 212, 2004) i KORAK DALjE : KORAK BLIŽE (Malo pozorište Duško Radović, 2005).
Kao producent, pod pseudonimima Robot i Edž Robot, pojavljuje se na nekoliko izdanja renomirane londonske izdavačke kuće Cosmic Sounds.

Scenario i koncept: Nevena Popović
Muzika: Vladimir Vlaca Đorđević
Animacije: Dejan Vučetić
Montaža: Goran Stojanović

 Repriza , 30. januar u 05:05 i 13:05

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво