Читај ми!

56. Bitef: Hronika , 3.deo

Treća Hronika 56. Bitefa, posvećena je velikom internacionalnom skupu IETM-a, značajne međunarodne mreže savremenih izvođačkih umetnosti, održanom u Beogradu, od 29. septembra do 2. oktobra, u okviru Bitefa.

IETM skup je bio razgranat i dinamičan događaj, kome je prisustvovalo preko pet stotina učesnika iz celog sveta. Programi su bili sastavljeni od brojnih razgovora i diskusija, obuka i sastanaka, prilika za uspostavljanje kontakata, u formalnim, ali i neformalnim okolnostima, od zatvorenih tribina, do šetnji i izleta.
Centralna tema kongresa je bila situacija na tržištu rada, u okvirima savremenog kasnog kapitalizma. Događaj je naslovljen Na posao prioni, na život još više, što sugeriše suočavanje sa poslepandemijskim uslovima života i rada. Pored ove osnovne teme, na skupu je bilo reči i o drugim pitanjima na polju izvođačkih umetnosti, koja su takođe tema naše emisije -  istraživanje savremenog plesa kao oblika otpora protiv industrijskog kapitalizma, putevi savremenog muzičkog pozorišta, problem globalnog razaranja prirode, klimatskih promena i neophodnosti da se zaštiti životna sredina u okviru pozorišne umetnosti, kao i psihološki aspekti nastajanja umetnosti.
O ovim temama smo razgovarali sa učesnicima kongresa. 
urednica i autorka emisije Ana Tasić 
snimatelj Tihomir Mitrović 
montažerka Anika Tesla 
rediteljka Milica Mitrović 

 

Repriza , 13. oktobar u 00:01 i 08:01 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво