Kamera je prisutna: Baršunasti bogatstveni put Božidara Mandića, 3-5

Treća epizoda umetničko-dokumentarnog serijala Kamera je prisutna jeste nesvakidašnji pogled na konceptualnog umetnika i pisca Božidara Boška Mandića.

Mandić, čovek dvadesetog veka, doživeo je svoju punu umetničku afirmaciju u dvadeset prvom veku. Njegove ideje su danas aktuelnije nego ikad, ekstremni ekološki aktivizam je njegova glavna tema još od vremena kada se i dalje pušilo u avionima i bolnicama. O doslednosti divljizmu i verovanju u plemenitost neznanja, Boško je govorio u nebrojenim radio i TV emisijama, knjigama i u umetničkoj novinskoj prozi za Politiku i Danas.
Ovoga puta, u TV dokumentarnom filmu Bogatstveni baršunasti put, trećoj epizodi serijala Kamera je prisutna videćemo Boška u drugoj dimenziji, u prostoru u kome je on tokom svog života duboko sveprisutan, ali o kome do sada nikada javno nije govorio. To je njegov intimni svet auto-stopa, njegov odnos sa vozačima koji su ga vozili na njegovoj standardnoj ruti Beograd-Rudnik i nazad. 
Kamerom je kormilario i ovoga puta direktor fotografije David Pavlašević, puzle u montaži umetnički spajao Stevan Lung, a sve to zajedno vozio reditelj i scenarista bez vozačke dozvole Gregor Zupanc.
Urednik serijala Olivera Pančić.

 

Repriza , 19. avgust u 03.10 i 11:10 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво